Our activities

Private People

Wij kopen uw ferro en non-ferro schroot in kleine of grote hoeveelheden (minimaal 100 kg voor ferroschoot).

Hoe gaan wij tewerk ? :

Thuis dient u uw metalen en ferro naar soort te sorteren, zodat er efficient en snel gewerkt kan worden op de werf.

Wij wegen Uw goederen bij aankomst : op de weegbrug tot 60 ton voor grotere hoeveelheden, voor kleinere gewichten hebben we een gespecialiseerde kleine weegschaal. We kijken de geleverde materialen direct na om de kwaliteit te kunnen beoordelen en sorteren ze in de juiste bak.

We zijn wettelijk verplicht om je per bankoverschrijving te betalen voor de metalen die je binnenbrengt, wat we direct doen.

Waarmee kan U bij ons terecht ? :

  • Ferro : ijzer, staal, gedepollueerde autowrakken
  • Koper : rood koper, brons en messing zoals buisjes, radiatoren, plaatwerk, kranen, …
  • Aluminium : oud en nieuw materiaal zoals platen, raamprofielen, velgen, motoronderdelen, offsetplaten en zelfs een oude pan
  • Oud zacht lood afkomstig van daken, waterleidingen
  • Dakzink : goten, afvoerbuizen, …
  • Loodbatterijen van bijvoorbeeld auto’s, trucks, …
  • Alle soorten kabels : huishoudkabels, maar ook industriële bekabeling, aluminium kabels, coaxkabels, zelfs grondkabel met loden mantel
  • Elektromotoren, transformatoren (zonder olie), maar ook kleinere dingen zoals oude PC’s, printplaten, zelfs een kapotte GSM is geld waard (batterij uitnemen)!
  • Inox, chroomstaal en nikkellegeringen zoals oude afvoerbakken, buiswerk, platen, warmtewisselaars

en Ook meer bijzondere dingen zoals Titaan, Monel, Inconel, Wolfraam, … worden door ons gekocht.

 

Industrie

Recymet en V&M Recycling kopen ook productieafvallen van de metaalindustrie. Zowel grote als kleine leveranciers zijn bij ons welkom, en voor wie dat wenst kunnen we zelfs een container plaatsen.

Elke levering op onze werf wordt volgens de regels van de kunst en zo ecologisch mogelijk behandeld. Wij controleren daarom bijvoorbeeld de radioactiviteit van elke levering die over onze weegbrug rijdt via een detectiepoort.

Wie op langere termijn prijzen wil kennen, kunnen wij formules op basis van de London Metal Exchange of publicatie in ‘De Tijd’ voorstellen.

 

Verkoop

Al onze eindprodukten worden terug ingezet om nieuw metaal mee te vormen. Smelterijen van over de hele wereld kopen ons materiaal, we zien dan ook nauwgezet toe op de specifieke eisen van elke afnemer.

We laden verticaal in 20 en 40 voets zeecontainers om ook verafgelegen markten zoals bijvoorbeeld de Aziatische te kunnen voorzien. Deze transporten gebeuren dan typisch via de haven van Antwerpen naar de finale bestemming.

 

Trading

Recymet en V&M Recycling zijn internationaal georiënteerde ondernemingen die zelf ook voor het transport van de aangekochte goederen kunnen instaan. Hiervoor hebben we binnen de Comet groep een transportbedrijf ter beschikking, maar we werken ook met externe transportbedrijven.

Ons aankoopteam is internationaal actief en garandeert marktprijzen die in real time worden aangepast aan de heersende beursnoteringen van metalen en valuta. Dit garandeert de meest optimale prijs voor leverancier en afnemer.